WEBINAARIT

Maksuttomat webinaarimme avaavat työotteemme taustoja ja tarjoavat ajankohtaisia näkökulmia sekä käytännöllisiä työkaluja tarvekeskeisiin ja tietoisiin ihmissuhteisiin sekä ammatillisiin kohtaamisiin. Webinaarimme ovat ennen kaikkea inhimillisiä kohtaamisia, joissa haluamme palvella juuri sinua. Tule mukaamme luomaan tarvekeskeisesti ihmisen kokoisia kohtaamisia työn arkeen ja omaa elämään. Tarjoamme asiantuntemuksemme veloituksetta käyttöösi näissä tilaisuuksissa, ole hyvä!

WEBINAARIT KEVÄT 2021

28.4.2021 kello 10–11    Opi tarvekeskeisen auttamisen periaatteet

Tässä webinaarissa keskustelemme tarvekeskeisen auttamisen periaatteista ja kokoamme niistä sinulle tiiviin paketin. Tämän periaatepaketin avulla voit helposti tarkistaa omaa suuntaasi auttamisen polulla ja löytää itsellesi parempia tapoja toimi auttajana. Webinaari sopii kaikille auttamistyössä toimiville.

Puhumme siitä, kuinka tunnistat omat ja toisten tarpeet ja kuinka löydät yhteisen, myönteisen suunnan kohtaamisiin myös verkossa. Tuemme sinua niin konkreettisten kysymysten muodostamisessa kuin tietoisuuden kehittämisessäkin. Tärkeintä on se, että pysähdyt omien tarpeidesi äärelle säännöllisesti.

Tarjoamme tässä webinaarissa selkeistä vinkkejä siitä, kuinka johdat itseäsi kohti syvempiä ja asiakkaita auttavia kohtaamisia ilman että samalla uuvut täysin. Vastuun ottamisen vaikeudet voidaan nähdä joko negatiivisena vastusvoimana tai kääntää ne muutostyöskentelyn käyttöön tarvetietoisuuden avulla.

26.5.2021 kello 10–11    Ammatillisen kasvun haasteet ja mahdollisuudet tarvekeskeisyyden valossa

Tarvekeskeisyys kumpuaa Valinnan teorian ja realiteettiterapian lähteiltä ja on matkan varrella kehittynyt ammatillisen kasvun ydinvirraksi, josta ammennamme uutta voimaa.

Tässä webinaarissa keskiössä on ammatilliset ihmissuhteet ja niiden kehittymisen tutkiminen. Auttamistyössä ollaan emotionaalisesti haavoittuvaisia ja varmoja samaan aikaan. Kehitämme jatkuvasti tapaamme olla suhteissa asiakasorganisaatioihin ja asiakkaisiin. Kehittäminen on vain yksi puoli auttamista ja voi olla asiakkaalle ja asiakassuhteelle vahingollista puskea vain eteenpäin. On osattava myös pysähtyä ja kohdata, summata ja analysoida. Oppimista voi tapahtua joko sattumalta tai ohjatusti. Kun olet ohjaamassa ja auttamassa haluat tietenkin, että asiakkaasi oppii parempia tapoja tulla toimeen tilanteissaan ja tämä edellyttää sinulta kykyä tutkia asiakkaan oppimista. Entä sinun oma tapasi oppia? Miten hyvin olet itse itsellesi läsnä? Osaatko haasteiden jälkeen palautua omaan kehoosi ja mieleesi. Näistä ja muistakin ajatuksista jaamme kanssasi ammatillisen kasvun näkökulmasta tässä webinaarissa.

Webinaari tarjoaa parhaan annin heille, joilla on jo jotakin kokemusta ammatillisesta auttamistyöstä, mutta sopii myös uransa alussa oleville.

Tiedotamme näistä myös uutiskirjeissämme. Olet vapaa jakamaan tätä tietoa työyhteisöllesi, sekä läheisillesi ja tulemaan mukaan juuri silloin kun sinulle sopii. Ilmoittautumiset sähköpostilla heidi@ohjausavain.fi viimeistään viikkoa ennen webinaarin toteuttamista. Kerro myös Ilmoittautuessasi haluatko kokeilla webinaariohjelmistoamme kanssamme ennen webinaaria sen toimivuuden varmistamiseksi. 

Heidi Ja Jari Härkönen